Skip to main content
pcb De Wegwijzer

pcb De Wegwijzer

Krimpen aan den IJssel

pcb De Wegwijzer

pcb De Wegwijzer

Krimpen aan den IJssel

pcb De Wegwijzer

pcb De Wegwijzer

Krimpen aan den IJssel

Home  › ... Groepen › Groep 8

Welkom in Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8.

Wat doen we allemaal in groep 8?

Groep 8 bestaat uit 19 leerlingen. Juf Geertje is de leerkracht voor de gehele week. We doen heel veel leuke dingen, maar er wordt ook nog heel hard gewerkt. Er moet dit schooljaar tenslotte een belangrijke beslissing genomen worden: naar welke school van Voortgezet Onderwijs gaan deze leerlingen?

De vakken die de leerlingen in groep 8 krijgen, zijn hetzelfde als in groep 7, maar dan wat moeilijker. We werken dit jaar heel hard aan de zelfstandigheid van de leerlingen. De magische woorden zijn: “eigen verantwoordelijkheid”. Leerlingen leren dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun spullen, huiswerk en hun gedrag.

In groep 8 krijgen de leerlingen twee tot drie keer per week huiswerk. Dit is om ze goed voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. De cito-eindtoets zal in april worden afgenomen. Dat betekent dat de beslissing rond het voortgezet onderwijs niet meer wordt genomen op basis van de eindtoets, maar op basis van het leerlingvolgsysteem dat de school gebruikt en het oordeel van de directie c.q. de groepsleerkrachten. In maart wordt al begonnen met het oefenen van de musical. De leerlingen zijn daarvoor erg enthousiast. Deze musical voeren de leerlingen in de laatste schoolweek op voor hun ouders en de andere leerkrachten van de school. Aan het begin van het schooljaar gaan de leerlingen op kamp.  

Na de grote vakantie zijn onze “oudjes” dan ineens de “jonkies” op het voortgezet onderwijs.