Inloggen

Welkom in Groep 1/2B

Welkom op de groepspagina van groep 1/2 B .

Wij heten ‘de kikkergroep’. Wij krijgen les van juf Adriënne en in totaal hebben wij 25 kinderen. Het is een hele leuke en gezellige groep.

Op school doen wij verschillende dingen. Zo werken wij in onze klas met verschillende thema’s. Tijdens het werken aan een thema leren we nieuwe woorden, maken we werkjes en kunnen we spelen in een themahoek. Daarnaast maken wij ook gebruik van computers en tablets. Dat is nog niet alles, want wij krijgen ook Engelse les! Wij leren tellen en het benoemen van kleuren in het Engels en nog veel meer.

Naast de activiteiten die we elke dag in de klas doen, gaan we ook weleens ergens heen. Zo hebben we het kleuterfeest, kinderboerderij, drama- en muzieklessen enz.Ook hebben wij verschillende activiteiten met de hele school, zoals het Sinterklaasfeest, Kerstfeest, meester en juffenfeest en noem maar op.

Als u wilt weten wat er allemaal bij ons gebeurt in de groep, kijk dan regelmatig op onze groepspagina. Hier kunt u lezen wat wij hebben gedaan tijdens een thema en kunt u foto’s erbij bekijken.

Groeten van ‘de kikkergroep’.

 

 

Groep 1/2B


Kapper

 

Haren wassen, haren knippen, haren krullen en haren verven. Het kwam allemaal naar voren tijdens het thema kapper. In de motoriekhoek leerden wij om te vlechten en om mooie kettingen te rijgen. Het was een erg leuk en leerzaam thema.

...
 
gepubliceerd op 16-05-2018
 

Koningsspelen

 

Hé, wat is dat nou? Er zitten/ lopen een aantal kinderen rond met gekke sokken. Ah, natuurlijk. Zij horen bij het sokkenspel. We moesten op zoek naar verschillende sokken. Wat hebben wij er een hoop gevonden. Daarnaast hebben wij nog veel liederen...

 
gepubliceerd op 16-05-2018
 

Lente/ Pasen

 

Dit jaar werkten wij tijdens de lente over 'de boerderij'. We leerden hoe we voor de dieren moesten zorgen. Daarnaast hadden wij bloemen geteelt en verkochten wij deze in de bloemenwinkel.

...
 
gepubliceerd op 06-04-2018
 

Pannenkoekenfestijn

 

Om ook eens de opa's en oma's in het zonnetje te zetten, mochten ze gezellig bij ons in het pannenkoekenrestaurant komen. Met hulp van wat ouders stonden er heerlijke pannenkoeken klaar waar we met zijn allen heerlijk van hebben gesmuld.

...
 
gepubliceerd op 29-03-2018
 

Ridders en prinsessen

 

Dit jaar was het thema voor het meester en juffenfeest 'ridders en prinsessen'. Met elkaar hebben we een kasteel gebouwd en ingericht als hoe de ridders en prinsessen er leefden. We hebben geleerd wat de taken zijn van een ridder en een prinses....

 
gepubliceerd op 06-03-2018
 
1 2 3

Gerelateerde berichten