Inloggen

Welkom in Groep 8

Groep 8 bestaat uit 29 leerlingen. Juf Geertje is de leerkracht voor de gehele week.

Wat doen we allemaal in groep 8?
We doen heel veel leuke dingen, maar er wordt ook nog heel hard gewerkt. Er moet dit schooljaar tenslotte een belangrijke beslissing genomen worden: naar welke school van Voortgezet Onderwijs gaan deze leerlingen?

De vakken die de leerlingen in groep 8 krijgen, zijn hetzelfde als in groep 7, maar dan wat moeilijker. We werken dit jaar heel hard aan de zelfstandigheid van de leerlingen. De magische woorden zijn: “eigen verantwoordelijkheid”. Leerlingen leren dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun spullen, huiswerk en hun gedrag.

In groep 8 krijgen de leerlingen twee tot drie keer per week huiswerk. Dit is om ze goed voor te bereiden op het Voortgezet Onderwijs. De Cito-eindtoets zal in april worden afgenomen. Dat betekent dat de beslissing rond het voortgezet onderwijs niet meer wordt genomen op basis van de eindtoets maar op basis van het Leerlingvolgsysteem dat de school gebruikt en het oordeel van de directie c.q. de groepsleerkrachten. In maart wordt al begonnen met het oefenen van de Musical. De leerlingen zijn daarvoor erg enthousiast. Deze musical voeren de leerlingen in de laatste schoolweek op voor hun ouders en de andere leerkrachten van de school. Aan het begin van het schooljaar gaan de leerlingen op kamp.  

Na de grote vakantie zijn onze “oudjes” dan ineens de “jonkies” op het voortgezet onderwijs.

 

Groep 8

Visles

Vandaag hadden we visles van viscoach Marcel. ( En ondertussen deed hij nog examen.)
Wist u dat er ongeveer 70 soorten zoetwatervissen zijn in Nederland? En dat de grootste daarvan de meerval is. Nieuwe soorten als de grondels zijn meegekomen in ballastwater van grote schepen. En voor de kust in de Noordzee zijn het maar liefst 120 soorten.

Je kunt een vis onderscheiden door zijn:
- voelsprieten
- rugvinnen
- vetvin
- straatvin
- anaalvin
- buikvin
- borstvin
- zijlijn ( vangt signalen op ).

Via de zoekkaarten die we kregen kunnen we nu de vissen aan de hand van deze kenmerken opzoeken welke vis het is.

's Middags gingen we allemaal vissen. Iedereen kreeg een visstoel, een emmer water ( nooit een vis me droge handen aanraken!), een hengel en een tuigje. Het aas bestond uit levende maden.

En weet u wat? We hebben uiteindelijk 39 vissen en 2 kreeften gevangen.
Al met al een geslaagde dag. Dankzij de viscoachen van Sportvisserij Nederland en de ouders die kwamen helpen.
Er zijn nog geen reacties


Reactie toevoegen

laatst bijgewerkt op: 06-07-2018
categoryGroep 7
Bekeken: 706 keer

Gerelateerde berichten