Inloggen

 Zoeken

 


Wie maak jij blij met een onvergetelijk cadeau?

Ook dit jaar pakken honderden kinderen in heel Nederland een schoenendoos in voor het project ‘Schoenmaatjes’ van stichting Edukans. Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos voor leeftijdsgenootjes in landen als Ghana, Irak en Albanië.

De Wegwijzer en Royal Kids Home doen dit jaar ook aan deze actie mee. Dit kunnen we niet zonder uw hulp! We vragen dan ook aan alle kinderen om een schoenendoos te vullen. De schoendoos wordt nog meer een cadeau als deze prachtig is versierd.

Wat moet je doen?

1. Versier je schoenendoos

Gebruik cadeaupapier, stickers, een tekening of een foto van jezelf. Gebruik een normale schoenendoos en niet een te grote, deze moeten omgepakt worden. (24 cm, 36 cm, 15 cm)

2. Vul je schoenendoos

Bedenk of je een schoenendoos wilt maken voor een jongen of een meisje. Vul de schoenendoos met bijvoorbeeld:

- Basisinhoud: schriften, pennen, (kleur)potloden, knuffel, tandenborstel, tandpasta & zeep

- Schoolspullen: schrijfblok, gum, puntenslijper, etui, liniaal, kleurboek enz.

- Klein speelgoed: popje, auto, kleine bal, pet, puzzeltje, ballonnen, knikkers, springtouw, enz.

- Toiletartikelen: spiegeltje, haarspullen, kam of borstel, washandje, toilettasje enz.

(Waarschijnlijk overbodig om te zeggen, maar toch... er mag geen snoep, eten of oorlogsspeelgoed in de schoenendoos)

3. Lever je schoenendoos in

De schoenendoos gaat op reis naar een vriendje in een ver land. we vragen een bijdrage van €6,- om de schoenendoos te kunnen uitdelen. Hiervoor moet het machtigingsformulier worden ingevuld. De schoenendoos + machtigingsformulier kan je inleveren bij de kraam in de aula.

Mocht u thuis geen schoenendoos hebben, kunt u deze afhalen bij de administratie van school.

Heeft u extra spullen en/of relatiegeschenken? Ze zijn van harte welkom en kunnen als extra zending mee!

Helpt u mee samen met uw kind? Laten we samen de schouders zetten onder deze prachtige actie!

 


Gepubliceerd op 06-10-2016 door Ouderraad

Categorieën: categoryOuderraad

Bekeken: 879 keer

Geen reacties


Reageer

Ouderraad

       

Foto: 1e rij v. links naar rechts: Kirsten, Barbera, Moniek, Andrea. 2e rij van links naar rechts: Petra, Sija, Maaike, Pauline.

Op PCB De Wegwijzer is een enthousiaste ouderraad actief. De raad bestaat uit 12 ouders. Deze ondersteunen de leerkrachten bij allerlei activiteiten die niet direct tot de onderwijstaken behoren. Op deze website onder ´even voorstellen´ leert u de leden van de ouderraad een beetje kennen.

Ouders:

Klassenmoeder voor:

Kirsten Jansen Groep 1/2 A
Willemijn Netten Groep 1/2 A
Chantal Mailahollo Groep 1/2 B
Barbera Warnik Groep 3 & voorzitter
Sharon Siegers Groep 4
Andrea Roos Groep 6
Sija Groeneveld Groep 7
Petra de Vaal Groep 8
Mary Moerman Groep 8
Moniek van Dijk Groep 8
Pauline van Heck Penningmeester 1
Maaike Kammerman Penningmeester 2

 

De Ouderraad is betrokken bij het organiseren van verschillende activiteiten en projecten op school, zoals de kinderboekenweek, kerstviering, schoonmaakavond, sinterklaasfeest, sportdag, projectweek, schoolfotograaf, werkweek , afscheid en musical groep van 8, avondvierdaagse, en andere schoolactiviteiten.

Om de school steeds een andere sfeer te geven is er een versiercommissie. Deze bestaat uit de gehele OR, plus een aantal enthousiaste ouders. In de periode van een viering (Sinterklaas en Kerst) maar ook bij de wisseling van de jaargetijden zorgen zij voor een mooie versiering op de prikborden in de aula. Voor de zomer tellen we de weken/dagen af naar de vakantie!

Meer hulp is altijd welkom. Meldt u aan via: OR@dewegwijzerkrimpen.nl

Ook het beheren van de ouderbijdragen is een belangrijke taak. De OR maakt voor elk schooljaar een begroting die afgestemd wordt met de Directie en de MR. Aan het eind van elk schooljaar legt de OR verantwoording af over haar inkomsten en uitgaven.

Wij vergaderen ongeveer 6 keer per schooljaar. Conchita van Zeist is bij deze vergadering aanwezig namens de school. De verslagen worden na goedkeuring in de vergadering gepubliceerd op de website.

Naast het werk dat voor de kinderen en vooral mét de school gedaan wordt is het ook gezellig in de Ouderraad. Eén keer per jaar eten we met elkaar een hapje ergens in een restaurant in de buurt en ook op de vergaderingen hebben we het over meer dan alleen de punten die op de agenda staan. We zijn betrokken bij elkaar en bij de school van onze kinderen.

Ben u na dit verhaal enthousiast geworden en lijkt het u leuk om deel uit te maken van de ouderraad? Neem voor meer informatie contact op met Barbera Warnik of spreek één van de ouderraadleden aan! U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Namens de gehele ouderraad

Barbera Warnik

OR@dewegwijzerkrimpen.nl