Inloggen

 Zoeken

 


KinderBoekenmarkt 12 oktober

 

Tijdens de kinderboekenmarkt kunnen alle kinderen die willen van groep 1 tot en met 8 (de jongsten onder begeleiding van een ouder/verzorger/oma/opa) hun eigen boeken, tegen een niet te hoge prijs verkopen aa medeleerlingen. Dit gebeurt in het eigen lokaal en/of in hal en gang. Op deze manier kunnen kinderen hun gelezen boeken verkopen en er nieuwe voor terugkopen!

 

Kinderen nemen te verkopen boeken mee. Ze richten in de klas een “kraampje” in, achter een tafel of op een (zelf mee te nemen) kleed. Om de zoveel tijd geeft de commissie aan dat een klas met kraampjes sluit, zodat kinderen ook in de gelegenheid zijn om bij anderen te kijken/kopen. Bij de kleuters is het van belang dat er een volwassene meehelpt i.v.m. geld.

 

De KinderboekenMarkt start om 11:00 uur tot en eindigt om 12:30 uur

 

Let op!

1. Neem vooral los geld mee en zorg voor uw kind voor een klein bedrag aan wisselgeld.

2. Prijs thuis de boeken met een sticker of papiertje en laat kinderen niet te hoog prijzen. Uit ervaring weten we dat kinderen dan niets of weinig verkopen.

3. Kinderen die niet willen verkopen, kunnen natuurlijk wel kopen!

 

Boekenkraam 7 oktober


Zoals ieder jaar staat er tijdens de Kinderboekenweek een boekenkraam van Boekhandel de Korf bij ons op school. Bij deze kraam kunnen de kinderen een nieuw boek kopen. Deze kraam staat dit jaar op vrijdag 7 oktober aanstaande van 12.00 – 14.00 uur in de centrale hal van de school.

 

De verkoop start vrijdag 7 oktober vanaf 12.00 uur.
De leerlingen van groep 5 t/m 8 gaan vanaf 13.15 uur met de leerkracht ook nog even langs de boekenkraam.

 

U bent met uw kind van harte welkom bij zowel de KinderboekenMarkt als de Boekenkraam!

Gepubliceerd op 06-10-2016 door Ouderraad

Categorieën: categoryOuderraad

Bekeken: 627 keer

Geen reacties


Reageer

Ouderraad

       

Foto: 1e rij v. links naar rechts: Kirsten, Barbera, Moniek, Andrea. 2e rij van links naar rechts: Petra, Sija, Maaike, Pauline.

Op PCB De Wegwijzer is een enthousiaste ouderraad actief. De raad bestaat uit 12 ouders. Deze ondersteunen de leerkrachten bij allerlei activiteiten die niet direct tot de onderwijstaken behoren. Op deze website onder ´even voorstellen´ leert u de leden van de ouderraad een beetje kennen.

Ouders:

Klassenmoeder voor:

Kirsten Jansen Groep 1/2 A
Willemijn Netten Groep 1/2 A
Chantal Mailahollo Groep 1/2 B
Barbera Warnik Groep 3 & voorzitter
Sharon Siegers Groep 4
Andrea Roos Groep 6
Sija Groeneveld Groep 7
Petra de Vaal Groep 8
Mary Moerman Groep 8
Moniek van Dijk Groep 8
Pauline van Heck Penningmeester 1
Maaike Kammerman Penningmeester 2

 

De Ouderraad is betrokken bij het organiseren van verschillende activiteiten en projecten op school, zoals de kinderboekenweek, kerstviering, schoonmaakavond, sinterklaasfeest, sportdag, projectweek, schoolfotograaf, werkweek , afscheid en musical groep van 8, avondvierdaagse, en andere schoolactiviteiten.

Om de school steeds een andere sfeer te geven is er een versiercommissie. Deze bestaat uit de gehele OR, plus een aantal enthousiaste ouders. In de periode van een viering (Sinterklaas en Kerst) maar ook bij de wisseling van de jaargetijden zorgen zij voor een mooie versiering op de prikborden in de aula. Voor de zomer tellen we de weken/dagen af naar de vakantie!

Meer hulp is altijd welkom. Meldt u aan via: OR@dewegwijzerkrimpen.nl

Ook het beheren van de ouderbijdragen is een belangrijke taak. De OR maakt voor elk schooljaar een begroting die afgestemd wordt met de Directie en de MR. Aan het eind van elk schooljaar legt de OR verantwoording af over haar inkomsten en uitgaven.

Wij vergaderen ongeveer 6 keer per schooljaar. Conchita van Zeist is bij deze vergadering aanwezig namens de school. De verslagen worden na goedkeuring in de vergadering gepubliceerd op de website.

Naast het werk dat voor de kinderen en vooral mét de school gedaan wordt is het ook gezellig in de Ouderraad. Eén keer per jaar eten we met elkaar een hapje ergens in een restaurant in de buurt en ook op de vergaderingen hebben we het over meer dan alleen de punten die op de agenda staan. We zijn betrokken bij elkaar en bij de school van onze kinderen.

Ben u na dit verhaal enthousiast geworden en lijkt het u leuk om deel uit te maken van de ouderraad? Neem voor meer informatie contact op met Barbera Warnik of spreek één van de ouderraadleden aan! U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Namens de gehele ouderraad

Barbera Warnik

OR@dewegwijzerkrimpen.nl